Šampinjoni so eno izmed mojih najljubših živil. Ko jih enkart razumete, jih lahko pripravite na nešteto načinov in se z njimi skoraj ne morete zmotiti. V vsakem primeru, to je še ena gobasta različica, za katero potrebujemo 15 minut in jo lahko uživamo toplo, hladno, mlačno, vročo… Marry Berry predlaga, da jih serviramo na žličkah, ker iz izkušenj vemo, da je z gobami neprijetno ravnati, ko po kuhanju ali pečenju dobijo svoj prepoznaven sijaj. Če želite imeti tematski žur z letečo hrano, potem so žlice odveč. 😀 Uživajte!
ŠAMPINJONI POLNJENI Z ARTIČOKAMI
500 g rjavih šampinjonov
maslac
100 g srčkov artičoke v olju, odcejenih in na drobno sesekljanih
2 žlici majoneze
25 g zrelega sira Cheddar, drobno naribanega
1 žlica sesekljanega peteršilja
- Pečico segrejemo na 180ºC (160º z ventilatorjem).
- Odstranie stebla gob, previdno izdolbite osrednji del, iz katerega raste steblo.
- Segrejemo veliko teflonsko ponev na močnem ognju in dodamo maslo. Ko se maslo začne peniti, dodajte gobe. Pokrijte s pokrovom, znižajte temperaturo na srednje visoko in pražite 3-4 minute, da gobe spustijo svoj sok.
- Odstranite pokrov in kuhajte še 3-4 minute, dokler tekočina ne izhlapi. Gobe naj bodo mehke. Prestavite jih na papir za peko in jih pustite, da se vsaj delno ohladijo.
- Preostale sestavine zmešajte v skledi ter začinite s soljo in poprom. V vsako gobo dajte malo nadeva. Nato jih pečemo v pečici še 5-7 minut, dokler se hrana ne segreje dovolj.
- Postrezite takoj v majhnih žličkah.
OPOMBA:
Gobe lahko pripravite do 6 ur vnaprej, dokler ne boste pripravljeni na peko v pečici in postrežbo.