Facebook Pixel code

Politika zasebnosti in pogoji uporabe osebnih podatkov

 

Enzita d.o.o., Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a, Zagreb, ID: 46586111435, smo podjetje, ki deluje na hrvaškem trgu premium kuhinjskih aparatov. V svoji dejavnosti zbiramo in obdelujemo osebne podatke naših kupcev in strank, ki so zainteresirani za naše izdelke, pri tem upoštevamo vse ustrezne zakone in predpise.

Varovanje vaše zasebnosti je naša prioriteta, zato vas prosimo, da natančno preberete navedene informacije!

Ta politika zasebnosti se nanaša na varnost osebnih podatkov, zbranih v postopku registracije kupcev spletnega mesta www.enzita.si oziroma v postopku registracije uporabnikov, ki prejemajo obvestila o izdelkih, dogodkih ter priložnostih spletnega mesta www.enzita.si. Ta politika zasebnosti je sestavni del pogojev za nakup (Pred pogodbena obvestila) spletnega mesta www.enzita.si.

Enzita d.o.o. se kot ponudnik storitev spletnega mesta www.enzita.si drži veljavnih predpisov z namenom varovanja zasebnosti svojih kupcev oziroma uporabnikov, zlasti pa Splošne uredbe o varnosti osebnih podatkov EU. Ta dokument opisuje, kako voditelj obdelave Enzita d.o.o., Avenija Dubrovnik 15, 10 020 Zagreb (v nadaljevanju Enzita) obdeluje osebne podatke.

Kupcem spletnega mesta www.enzita.si (v nadaljevanju Kupci) ali Uporabnikom, ki prejmejo obvestila o izdelkih, dogodkih ter priložnostih Enzite (v nadaljnjem besedilu Uporabniki), svetujemo, da preberejo vse, kar je navedeno na tej strani, da bi bolje razumeli, katere podatke zbira in obdeluje Enzita, s kakšnim namenom, na kakšni pravni podlagi, s kom jih deli in zakaj, katere zaščitne ukrepe izvaja in kakšne so vaše pravice v zvezi z dostopom do osebnih podatkov, popravkom, brisanjem in vašo pravico do ugovora.

Vsak Kupec oziroma Uporabnik, ki ima kakršna koli vprašanja v zvezi z osebnimi podatki, lahko pošlje elektronsko sporočilo na info@enzita.si.

S sprejetjem tega Pravilnika o zasebnosti s klikom pri registraciji Kupca oziroma prijavo na spletno mesto www.enzita.si od strani Uporabnika, ki prejme obvestila o izdelkih, dogodkih ter priložnostih Enzita trgovin in spletne trgovine Enzita, Kupec ali Uporabnik potrdi, da je prebral, razumel in, da se strinja z obdelavo osebnih podatkov, kot je določeno v tej Izjavi.

1     Kakšno vrsto osebnih podatkov zbira in obdeluje Enzita s spletno stranjo www.enzita.si ?

Pri izpolnjevanju kontaktnega obrazca za Kupca spletne strani www.enzita.si, bo Enzita od bodočega Kupca zahtevala, da predloži določene podatke o sebi (osebne podatke), kot so ime in priimek, ime podjetja (neobvezno), naslov (vključno s poštno številko, mesto in države), elektronski naslov in telefonsko številko. Ti podatki se uporabljajo za izvajanje storitve dostave in poročanja o dostavi. Kupec lahko pri izpolnjevanju kontaktnega obrazca izbere možnost ustvarjanja stalnega uporabniškega računa (registracije), vendar to ni obvezno. V primeru registracije je obvezno vnesti tudi želeno geslo.

Po registraciji ima oseba možnost dostopa do profila. Kupec potrjuje, da se strinja z obdelavo osebnih podatkov s klikom na gumb za prijavo.

Ob registraciji Uporabnika, ki prejema informacije o izdelkih, dogodkih ter priložnostih (newsletter) spletne strani www.enzita.si, bo Enzita od bodočega Uporabnika zahtevala vnos osebnih informacij (osebnih podatkov), in sicer: ime in priimek, e-mail naslov ter ime podjetja za poslovne Uporabnike (neobvezno).

Posredovanje osebnih podatkov je odločitev Kupca oziroma Uporabnika. Če Kupec oz.- Uporabnik ne poda zahtevanih obveznih informacij za določeno aktivnost, ki jih zahteva, mu ne bo dovoljeno vključevanje v takšno aktivnost, saj brez teh podatkov aktivnost ne bo tehnično izvedljiva.

Poleg teh podatkov avtomatično zbiramo podatke iz vašega računalnika, kar lahko vključuje IP naslov, in obstajajo tudi situacije, v katerih avtomatično zbiramo druge vrste podatkov, kot so datum in čas dostopa do spletne strani www.enzita.si, informacije o hardware-ju, software-ju ali internet brskalniku, ki ga uporabljate, pa tudi operacijskem sistemu vašega računalnika ter, različici aplikacije in vaših jezikovnih postavkah.

Prav tako lahko zbiramo podatke o klikih in straneh, ki so vam prikazane. Enzita priporoča Kupcem, da skrbijo za svoje geslo za prijavo v uporabniški račun spletne strani www.enzita.si. Pri izbiri kombinacije znakov za geslo priporočamo, da vsekakor kombinirate velike in male črke in številke ter ne pozabite uporabiti gesla z najmanj šestimi znaki. Priporočamo, da geslo občasno (vsaj enkrat na leto) spremenite.

2      V katere namene Enzita zbira in obdeluje osebne podatke?

Enzita zbira in obdeluje osebne podatke Kupcev spletnega mesta www.enzita.si za namene varnega preverjanja avtentičnosti Kupcev, ki dostopajo do spletne strani www.enzita.si, realizacije pogodb o nakupu blaga ali storitev, dostave blaga Kupcem, komunikacije s Kupcem, morebitnih sodnih postopkov povezanih z izvajanjem pogodb, deloma pa uporabljamo tudi avtomatizirane procese obdelave, s katerimi nenehno izboljšujemo svoje procese v interesu Kupcev, kako bi ponudba za stranko bila bolj individualna ter kako bi svojo ponudbo izdelkov in storitev čem več prilagodili navadam in potrebam kupcev. Enzita zbira in obdeluje osebne podatke Kupcev, ki so prijavljeni v uporabniškem profilu spletnega mesta www.enzita.si z namenom ustvarjanja prilagojene vsebine čez avtomatizirane procese obdelave podatkov.

Enzita zbira in obdeluje osebne podatke Uporabnikov, ki prejemajo obvestila o izdelkih, dogodkih in priložnostih z namenom pošiljanja obvestil, vabil k sodelovanju na nagradnih natečajih po elektronski pošti, družbenih omrežjih ali drugih komunikacijskih kanalih, na katere se je Kupec predhodno prijavil, eventualnih pravnih postopkov vezanih na realizacijo pogodb, zaradi ustvarjanja uporabniškega profila s ciljem individualnega prejemanja obvestil, tržnih raziskav ter izboljšanja učinkovitosti in kakovosti naših storitev.

Enzita ne zbira podatkov o otrocih. Če smo prepričani, da so nam bili takšni podatki posredovani brez privolitve staršev ali skrbnikov otrok mlajših od 16 let, jih bomo nemudoma odstranili. Mladoletniki, mlajši od 16 let, ne smejo uporabljati spletno mesto www.enzita.si. Noben del spletnega mesta www.enzita.si ni oblikovan tako, da bi pritegnil kogarkoli, ki je mlajši od 16 let.

3    Kakšna je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov?

Kupec z vnosom svojih osebnih podatkov in potrditvijo (s klikom) na sprejem Splošnih pogojev poslovanja in Politike zasebnosti ter pogojev uporabe osebnih podatkov, sklene pogodbeno razmerje, ki je osnova za nakup izdelkov ter storitev po izbiri stranke na spletnem mestu www.enzita.si, ki jih vsebujejo Pogoji nakupa (pred pogodbena obvestila) in je zato obdelava teh osebnih podatkov zakonita, ker se izvede na zahtevo Kupca zaradi realizacije nakupa izdelkov in storitev, ki jih je naročil Kupec.

Uporabnik, ki se prijavi na prejemanje obvestil o izdelkih, dogodkih in priložnostih z vnosom svojih podatkov na spletni strani www.enzita.si, soglaša z obdelavo njegovih osebnih podatkov. Soglasje Uporabnik lahko kadar koli prekliče z obvestilom po elektronski pošti na uradnika za varstvo osebnih podatkov info@enzita.si.

4      S katerimi prejemniki Enzita deli osebne podatke?

Enzita osebnih podatkov Kupca oziroma Uporabnika ne bo delila z drugimi strankami, razen v primerih določenih v naslednji točki, in v primeru, ko to zahtevajo pozitivni predpisi.

Enzita bo, ko to zahteva realizacija pogodbe o nakupu izdelka ali storitve, ki ga je naročil Kupec, osebne podatke Kupca delila z:

  1. Ponudniki storitvah distribucije blaga, s katerimi ima sklenjeno trajno pogodbo, in v namenu izpolnjevanja naročil, dostavo pošiljk, pošiljanje pošte in elektronske pošte. Ponudnik distribucijske storitve lahko od Kupca v trenutku osebnega prevzema blaga zahteva vpogled njegove osebne izkaznice, za namen realizacije storitve dostave pošiljke ter zapisa kdo je prevzel pošiljko. Če Kupec noče posredovati teh podatkov, mu paket ne bo vročen.

5      Obdelava osebnih podatkov v postopku plačevanja s kreditnimi in debetnimi karticami

Enzita uporablja WSPay za plačila preko spleta.

WSPay je varen sistem za spletno plačevanje, plačevanje v realnem času s kreditnimi in debetnimi  karticami ter drugimi načini plačevanja. WSPay kupcu in trgovcu zagotavlja varen vpis in prenos vnesenih podatkov kartice, kar potrjuje PCI DSS certifikat, ki ga ima WSPay. WSPay uporablja SSL certifikat z 256-bitnim šifriranjem ter TLS 1.2 kriptografski protokol kot najvišjo raven zaščite pri vpisu in prenosu podatkov.

Za namene spletnega plačevanja so osebni podatki Kupca (ime in priimek Kupca, naslov Kupca, podatki s kartice Kupca) začasno shranjeni na WSPay, Ćićarijska 10, 51000 Rijeka, ki te podatke shranjuje v skladu s PCI DSS certifikacijo, najvišjo stopnjo zaščite in zaupnosti zaupnih podatkov. Kupec aktivira proces obdelave in plačila kartica s potrditvijo (klikom) na povezavo “plačaj”.

Enzita v nobenem trenutku ne razpolaga, ne zbira in ne obdeluje osebnih podatkov vnesenih za namene obdelave in plačila s karticami. WSPay obvešča Kupce o obdelavi osebnih podatkov na spletnem mestu, kjer poteka postopek plačila. Osebni podatki, shranjeni pri WSPay, se izbrišejo takoj, ko je postopek obdelave kartice in postopek plačevanja končan.

Enzita se zavezuje k varovanju osebnih podatkov kupcev na način, da zbira samo nujne, osnovne informacije o kupcih/uporabnikih, ki so potrebne za izpolnitev naših obveznosti; kupce informira o uporabi zbranih podatkov, kupcem redno omogoča izbiro glede uporabe njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, ali želijo ali ne, da se njihovo ime izbriše s seznamov, ki se uporabljajo za marketinške kampanje. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so dostopni samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za opravljanje dela. Vsi zaposleni in poslovni partnerji Enzite so odgovorni za spoštovanje načel varstva zasebnosti.

6      Obdobje, v katerem bodo shranjeni osebni podatki

Enzita hrani osebne podatke registriranih Kupcev spletnega mesta www.enzita.si za ko se ostvarja namen obdelave, to je pa obdobje do trenutka, dokler je registracija aktivna, in šest mesecev po prenehanju registracije Kupca, v tem obdobju pa bodo rešene vse pritožbe iz prejšnjega obdobja. Enzita hrani osebne podatke registriranih Uporabnikov, ki prejemajo obvestila o izdelkih, dogodkih in priložnostih za obdobje, dokler se uresničuje namen obdelave, to je obdobje do trenutka, dokler je registracija aktivna.

7     Dostop in popravek osebnih podatkov

Kupec oz. Uporabnik ima kadar koli možnost dostopa do svojih osebnih podatkov po registraciji na spletni strani ter z dostopom do “profila”, kjer Kupec lahko pregleda svoje osebne podatke, ki jih je podelil na spletni strani www.enzita.si. Kupec oz. Uporabnik lahko zahteva in sprejme od Enzite popolno informacijo o shranjenih osebnih podatkih, tudi kot popravek osebnih podatkov s pošiljanjem e-pošte na elektronski naslov uradnika za varstvo osebnih podatkov: info@enzita.si.

8      Izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe)

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov se lahko prekliče kadarkoli in sicer tako, da se obrnete na našo kontaktno osebo, ki je zadolžena za vprašanja o varstvu podatkov. Kupec oz.-Uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati izbris osebnih podatkov (pravica do pozabe). Kupec lahko soglasje prekliče s pisno izjavo ali sporočilom, ki ga lahko pošljete z e-pošto na info@enzita.si, podatki pa bodo izbrisani v tridesetih dneh. Podatki o nakupih v spletni trgovini ostanejo shranjeni na računu za dotični nakup v skladu z drugimi Zakonskimi obveznostmi. Uporabnik ima možnost prenašanja zahteva za izbris v vsakem obvestilu, ki ga prejeme od Enzite po elektronski pošti, oz. lahko pošlje izjavo po elektronski pošti na naslov osebe, ki je zadolžena za varstvo osebnih podatkov na info@enzita.si, da se njegovi osebni podatki izbrišejo.

9      Pravica do pritožbe

Če kljub vsem ukrepom za varstvo osebnih podatkov menite, da imate podlage za pritožbo, se obrnite na e-mail naslov uradnika za varstvo osebnih podatkov info@enzita.si. Seveda imate pravico opraviti prijavo tudi nadzornemu organu Agencije za varstvo osebnih podatkov.

10  Varnostni ukrepi za varstvo osebnih podatkov

Zbrani podatki so v elektronski obliki ter zaščiteni s SSL certifikatom, ki podatke šifrira in tako zagotavlja, da komunikacija med računalnikom Kupca oz. Uporabnika in spletno stranjo www.enzita.si poteka čez varnostni protokol. Enzita jemlje varstvo podatkov zelo resno in sprejema različne varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov. Žal noben prenos podatkov na spletu ali katerem koli brezžičnem omrežju ne more biti 100% varen. Čeprav Enzita izvaja razumne mere varstva podatkov, ne more jamčiti zaščite vseh informacij, prenesenih iz ali na spletno stran www.enzita.si, ter ni odgovorna za dejanja katerekoli tretje osebe, ki prejme take podatke. Enzita se lahko odloči, da bo osebne podatke shranila pri ponudnikih storitev znotraj EU in le izjemoma zunaj EU. To bo storila le, če za to državo obstaja odločitev Evropske komisije o ustreznosti ter če sta dogovorjena garancija in skladnost z zavezujočimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

11   Sprememba Politike zasebnosti

Politiko zasebnosti ter pogoje uporabe osebnih podatkov Enzita lahko kadarkoli spremeni z objavo spremenjenega besedila Politike  zasebnosti na spletnem mestu www.enzita.si. Zato Enzita Kupce oz. Uporabnike vabi, da občasno pregledajo to Politiko zasebnosti. Če se Kupec oz. Uporabnik s tem pravilnikom o zasebnosti ne strinja, svetujemo Kupcu oz. Uporabniku, naj zapusti in ne dostopa ter ne uporablja  spletno mesto www.enzita.si.

Sprememba Politike zasebnosti in pogojev uporabe osebnih podatkov začne veljati takoj po objavi na spletnem mestu www.enzita.si.

Nadaljevanje uporabe spletnega mesta www.enzita.si s strani Kupca oz. Uporabnika po uveljavitvi sprememb pomeni, da Kupec oz. Uporabnik potrjuje in sprejema spremenjeno Politiko zasebnosti in pogoje uporabe osebnih podatkov.

12  Pravila o ravnanju s “piškotki”

 

12.1  Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo spletno mesto, ki si ga ogledujete, prenese na vaš računalnik, ali drugo napravo, s katero brskate po spletu. S piškotki se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, o vsebini vaše nakupovalne košarice, prikazujejo se vam oglasi, prilagojeni vašim interesom. Kasneje, ko znova odprete isto spletno stran, spletni brskalnik vrne nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani.

Piškotki lahko shranijo širok razpon informacij, vključno z osebnimi podatki (na primer osebno ime ali e-mail naslov). Vendar pa se lahko ti podatki shranijo samo, če so izrecno omogočeni, ker spletne strani ne morejo dostopati do informacij, ki jim jih niste dali in ne morejo dostopati do drugih datotek v vašem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov uporabnikom niso vidne. Vendar lahko spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika tako, da samostojno izberete, ali želite zahteve za shranjevanje piškotkov odobriti ali zavrniti ter avtomatično obrisati shranjene piškotke in ostale nastavitve, ko zaprete internetni brskalnik.

12.2  Kako prilagoditi nastavitve piškotkov?

Z urejanjem nastavitev piškotkov se odločite, ali želite dovoliti njihovo shranjevanje v svojem računalniku. Upravljanje in prilagajanje nastavitev piškotkov se lahko, kot je omenjeno, izvaja v internetnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite ime internetnega brskalnika, ki ga uporabljate. Nekatere nastavitve so lahko odvisne tudi od naprave, ki jo uporabljate za dostop do interneta (namizni računalnik, tablica ali mobilni telefon) in niso vse na voljo v hrvaščini/slovenščini.

Google Chrome
Mozilla Firefox
Samsung Internet (stran v angleškem jeziku)
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera
Safari – iOS / Mac

Če onemogočite piškotke, nekaterih funkcij na spletnem mestu www.enzita.si ne boste mogli uporabljati.

12.3  Kaj so začasni piškotki (sejni piškotki)?

Začasni ali sejni piškotki se ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, kot so elementi v nakupovalni košarici.

12.4  Kaj so trajni piškotki (shranjeni piškotki)?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, tudi ko brskalnik zaprete. Uporabljajo se za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, kot so vaše uporabniško ime in geslo, zato se vam ni treba prijavljati vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto. Trajni piškotki v računalniku lahko ostanejo več dni, mesecev, ali celo let.

12.5  Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga ogleduje uporabnik, in so lahko trajni ali začasni. Spletno mesto te piškotke uporablja za shranjevanje informacij in jih bo znova uporabilo, ko bo uporabnik naslednjič obiskal spletno mesto.

12.6  Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki izvirajo iz drugih, partnerskih spletnih mest (ta na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani z njimi lahko zbirajo podatke o uporabnikih z različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, npr. za oglaševanje, analize, izboljševanje svojih produktov.

12.7  Ali www.enzita.si uporablja piškotke?

Spletno mesto www.enzita.si uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.

12.8  Katere piškotke uporablja www.enzita.si in zakaj?

Začasni ali sejni piškotki (engl. Session cookies) – se ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko zaprete brskalnik. Uporabljamo jih za shranjevanje začasnih informacij, kot so elementi v nakupovalni košarici.

Trajni ali shranjeni piškotki (engl. Persistent cookies) ostanejo shranjeni na vašem računalniku, tudi ko brskalnik zaprete. Uporabljajo se za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, kot so vaše uporabniško ime in geslo, zato se vam ni treba prijavljati vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto. Trajni piškotki v računalniku lahko ostanejo več dni, mesecev, ali celo let. www.enzita.si uporablja trajne piškotke za funkcionalnosti kot so “pomnjenja”, da se je uporbanika prijavil na spletnem mestu, kar vam kot registriranem uporabniku olajša uporabljanje www.enzita.si. Trajne piškotke tudi uporabljamo, da bi razumeli boljše navade uporabnikov ter izboljševali spletno mesto. Ta informacija je anonimna, se pravi ne vidimo individualne podatke uporabnikov.

12.9  Ali ima www.enzita.si piškotke tretjih oseb?

Uporabljamo nekaj zunanjih servisov, ki hranijo omejene piškotke. Ti piškotki so nastavljeni za normalno delovanje določenih funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebine tudi deljenje vsebine z drugimi spletnimi servisi kot so Google ali Facebook ter omogočajo spletno analitiko in oglaševanje.

13   Družbena omrežja

Uporabniki se lahko prijavijo in registrirajo preko lastnih računov z družbenih omrežij Facebook, Twitter in Youtube. Tudi deljenje oglasov na teh družbenih omrežjih nastavlja piškotke. Spletno mesto www.enzita.si uporablja tudi druge servise kot so Mailchimp, Zopim live chat.

14  Merjenje udeležbe

Naše spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google, Inc. (“Google”). Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi našega spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom), bodo prenesene v Google in shranjene na strežnikih v Republiki Irski, kjer bodo shranjeni največ 26 mesecev, nato pa bodo izbrisani. Google te podatke uporablja za oceno vaše uporabe našega spletnega mesta, za sestavljanje poročil o aktivnostih na spletnem mestu za operaterje spletnih mest in za zagotavljanje drugih storitvi, ki so v zvezi z dejavnostjo spletnih mest in uporabo spleta. Google lahko te podatke tudi posreduje tretjim osebam, kadar to zahteva zakon ali kadar te tretje osebe podatke obdelujejo v imenu Googla. Google ne bo povezal vašega IP naslova z drugimi podatki, ki jih ima. Dodatne informacije o Googlovi politiki zasebnosti najdete na strani http://www.google.com/privacy.html.

Če želite preprečiti, da bi vam navedeni servis shranil piškotke, lahko to storite tukaj.

Trenutno obstaja več spletnih mest, s katerimi lahko izklopite shranjevanje “piškotkov” za različne servise. Več informacij lahko najdete na naslednjih povezavah:
http://www.allaboutcookies.org/
https://www.youronlinechoices.eu/

Prenesite zahteve za izbris / popravek / prenosljivost / dostop do osebnih podatkov

×

Košarica