Facebook Pixel code

Excalibur je najbolj znana blagovna znamka za sušenje hrane na svetu

Kaj lahko naredim z dehidratorjem Excalibur?

SUHO SADJE

V dehidratorju lahko posušite katero koli sadje in v njem uživate še dolgo časa.

OKUSNE SLASTICE

Naredite si energijske ploščice iz ovsa, medu, dehidriranih jajc, brusnic...vse kar si lahko zaželite.

DOMAČE ZAČIMBE

Paradižnike osušite in zmeljite v prah v mešalniku Vitamix. Lahko ustvarite po svojem okusu.

ZA HIŠNE LJUBLJENČKE

Naredite krekerje iz ovsa, jabolk in cimeta ali drugih priljubljenih okusov in oblik. Lahko tudi za vašega hišnega ljubljenčka.

POTPURI

Cvetni listi vaših najljubših cvetov se posušijo v 4-12 urah. Namočite jih v svoja najljubša eterična olja in z njimi osvežite prostor.

Kako sem lahko prepričan v EXCALIBUR?

Dehidratorji Excalibur se v Ameriki proizvajajo vse od leta 1973 in so številka 1 na svetu, ko je govora o dehidraciji hrane.

5 LETNA GARANCIJA

Za dehidratorje Excalibur imate 5-letno garancijo.

VARNI IN TRDNI MATERIALI

Vsi dehidratorji so narejeni iz vrhunskih trajnih materialov, nerjavečega jekla in so popolnoma varni ob stiku s hrano.

45 LET IZKUŠENJ IN ZNANJA

Dehidratorji Excalibur se v Ameriki proizvajajo od leta 1973 in so, ko govorimo o dehidraciji hrane, številka 1 na svetu.

Pogosta vprašanja za EXCALIBUR

Za vas smo izbrali najbolj pogosta vprašanja o dehidratorjih Excalibur. Tukaj boste odgovor najverjetneje našli takoj. Če vas zanima kaj drugega, pa nam lahko takoj pošljete e-pošto na info@enzita.si. Smo zelo odzivni.

V dehidratorju Excalibur lahko dehidriraš skoraj vse. Sadje, večino zelenjave, meso, ribe. Suho zelenjavo, sadje ali rastline lahko zmelješ v prah ali začimbe, narediš lahko svojo zelenjavno začimbo za juho ali solate.

Lahko posušiš tudi cvetne liste svojega najljubšega cvetja ali narediš krekerje za svojega hišnega ljubljenčka. Zobozdravniki pa v dehidratorju Excalibur sušijo tudi ulitke. 🙂

Ker ima kupljena hrana običajno dodane kemične konzervanse, odstotek nasičenih maščob pa je visok, kar kaže na to, da je ta “dehidrirana” hrana cvrta in pri njej ni odstranjena zgolj voda.

Ne. Hrana, posušena v Excalibur dehidratorju, ima enako hranilno vrednost kot sveža – odstrani se samo voda. To nam je uspelo doseči z dolgoletnimi izkušnjami v razvoju in testiranji.

Večina pečic nima možnosti, da bi temperaturo postavili tako nizko in tako natančno kot je potrebno. Pečica prav tako nima povsod enake temperature, kar pomeni neenakomerno in slabo dehidracijo. Večina pečic ima največ dve rešeti – kar pomeni, da ni tako učinkovita, kot je lahko učinkovit naš dehidrator.

Da. Vse dele dehidratorja lahko perete v pomivalnem stroju.

Zato, ker je to edini dehidrator, ki ima horizontalni pretok zraka. Ventilator in nastavljiv termostat zagotavljata odličen pretok zraka in vsaka polica ima svoj ločen pretok zraka. Večina drugih dehidratorjev tega enostavno nima.

Da. Excalibur ima tri med seboj neodvisne električne sisteme za zaščito pred napakami oz. motnjami električnega toka.

V dehidratorju Excalibur lahko nadzirate trajanje in temperaturo. Tradicionalne metode konzerviranja hrane običajno vključujejo višje temperature, kar lahko pomeni tudi uničenje hranil. Poleg tega se s konzerviranjem izgubijo tudi vitamini in minerali, ki so topni v vodi, kar še dodatno zmanjša hranilno vrednost takšnih živil. V nadaljevanju so potrebne tudi dodatne naložbe v zamrzovalnike, posode,…

Praviloma ne, verjetno pa bo vesel kapljice strojnega olja na ventilatorju. Pri tem vam lahko pomagamo.

×

Košarica