Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Od ENCIMOV do Enzite – kako je nastala zgodba?

Od ENCIMOV do Enzite – kako je nastala zgodba?

Pogosto nas sprašujejo zakaj prav ime Enzita? Ime podjetja Enzita izhaja iz besede “encima” (hrv. enzim). Vsi smo že slišali za encime, toda tukaj je priložnost, da slišite nekaj več…

Lahko rečemo, da so encimi najboljši prijatelji našeg telesa. Brez njih je nemogoče opravljati kakršne koli dejavnosti, ker premikajo tudi najmanjšo mišico v človeškem telesu. Da bi čim bolj povečali koristi encimov, ki jih vnašamo v organizem, se moremo čim več izogibati toplotni obdelavi hrane. Eden izmed najučinkovitejših načinov, da v svoj oragnizem vnesemo encime in druge hranilne snovi je v obliki hladno stiskanih sokov.

Kaj so enzimi in kakšna je njihova funkcija?

Encimi so molekule, ki pospešujejo različne reakcije v našem telesu. Obstajajo presnovni, prehranski in prebavni encimi. Vsaka od teh skupin encimov služi za izvajanje različnih telesnih procesov, kot so dihanje, gibanje, imunski sistem, govor in številnih drugih, ki jih se sploh ne zavedamo. Vendar pa encimi največ vplivajo na energijo. Če je telo dovolj nahranjeno z encimi, bo tudi imelo dovolj energije za izvajanje vsakodnevnih dejavnosti.

Vir encimov

Surova hrana je najpomembnejši in najboljši vir encimov. Sveže sadje, zelenjava, oreščki in semena so vsi viri življenske energije v obliki encimov. Če so takšna živila toplotno obdelana, se encimi poškodujejo ali celo popolnoma uničijo (odvisno od temperature kuhanja ali pečenja).

Nekatera živila z visoko vsebnostjo encimov so surovi med, grozdje, fige, avokado, banane, ananas, devniško oljčno olje in druga nerafinirana olja.

Ideje za surove obroke

Gleda na tradicionalno kulinarko našega območja, zagotovo mislite, da bi bila uvedba več surove hrane v vsakdanjo prehrano velik problem. Tu smo, da vas prepričamo drugače, in vam ponujamo ideje in sredstva za zdrave navade!

 

Vse, kar potrebujete za pripravo surove hrane, ki vas oskrbi z zadostno količino encimov lahko najdete v Enziti.

Prav zato pravimo, da so encimi prijatelji vašega organizma, Enzita pa je prijatelj encimov.

Za zdravje in dobro počutje,
Ivan Krkalo

Odgovori

×

Košarica