Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Šparglji na povsem nov način – kot celoten obrok ali priloga

Šparglji na povsem nov način – kot celoten obrok ali priloga

Pomlad prinaša toliko novega. Nov val energije, prebujenje, veliko barv, svetlobe, življenja… tudi prinaša nekaj naših najljubših živil! Na primer – šparglje. 🙂

Ali tudi vi obožujete šparglje? Zajtrk, kosilo, večerja – gredo odlično!
Tu je en zelo preprost recept, ki ga zagotovo še niste preizkusili in lahko postane najljubši celoten obrok ali priloga.

SESTAVINE
2½ skodelic (200 g) stročjega fižola
2 skodelici (110 g) narezanih špargljev
1 skodelica (150 g) fižola po vaši izbiri (kuhan ali konzerviran)
2 žlici olja po vaši izbiri (priporočilo: sezamovo)
1 žlica svežega ingverjevega korena
1 strok česna
1 čajna žlička sezamovih semen
2 žlici sojine omake ali tamarind omake
1 žlica praženih arašidov
2 žlici sesekljanih listov svežega peteršilja

PRIPRAVA
1. Stročji fižol, šparglje in fižol pripravite na pari – 6 minut ali dokler se ne zmehčajo.
2. Medtem na zmernem ognju segrejte olje v majhni ponvi, dodajte nasekljan ali zdrobljen ingver, česen in sezamova semena ter popecite le, da zadiši – 2 do 3 minute.
3. Popraženo mešanico pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato jo prestavite v močan mešalnik in dodajte sojino omako in arašide.
4. Če delate z mešalnikom Vitamix – začnite mešati pri majhni hitrosti (1) in postopoma zvišujte na polno moč. Mešajte 30 sekund. Dresing je končan! 🙂
5. Zelenjavo na pari postrezite z dresingom, svežim sesekljanim peteršiljem, sesekljanimi arašidi in sezamovi semeni.

Ta jed je lahko popoln obrok ali pa priloga.  Eno je gotovo – ne boste se zmotili! 🙂

Dober tek,
vaša Enzita

Odgovori

×

Košarica