Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Poletje prihaja ali zvitki s špinačo in sirom (iz testa za pico)

Poletje prihaja ali zvitki s špinačo in sirom (iz testa za pico)

Današnje kosilo je postalo večerja. Babica je varušila otroka, jaz sem pa prinesla današnji recpt za popoldanski prigrizek. Izdelava in polnjenje sta enostavna in če jih oblikujete precizno so tudi zelo lepi.
Ko sem gotove zvitke odstranila iz pečice, padlo mi je na misel, da je to popolna jed za na plažo. So kompaktni in ne razpadajo, so veliki in po plavanju dobro nasite, lahko jih jemo tudi hladne saj je recept za testo odličen.
Recepta sem se naučila od svoje najljubše kuharice Mary Berry. Testo je odlično in je uporabno za števnilne druge jedi, predvsem za pico.

TESTO ZA PICO
250 g ostre moke, morda še malo več
1 žlička suhega kvasa
1 strok česna
1/2 žličke soli
1 žlica oljčnega olja
150-175 ml vode (150 ml mi je vedno dovolj)

  1. Vse sestavine dajte v skledo v prikazenem vrstnem redu.
  2. Zamesite testo.
  3. Pred nadaljnjo obdelavo pustite testo stati 30 minut.

Opomba: To testo vedno zamesim z multipraktikom Magimix in tako ne da bi si umazala roke, dobim popolno testo, ki je dovolj mehko hkrati pa dovolj voljno in elastično za obdelavo.

ZVITKI S ŠPINAČO IN SIROM
250 g zamrznjene špinače, odmrznjena in odcejena
230 g sita ricotta
100 g naribane mocarele
20 g parmezana
1 žlica oljčnega olja
1 veliko jajce, rahlo stepeno s 2 žlici vode
1 velik rumenjak
1 žlica česna v prahu
1,5 žlička mletega origana
1/8 žličke zdrobljene paprike
1 žlička soli
500 g testa za pico (glej recept zgoraj)

  1. Pečico segrejte na 260ºC. 
  2. V večji skledi zmešajte špinačo, ricottu, mocarelu, rumenjak, česen v prahu, origano, papriko in sol. 
  3. Testo razdelimo na 4 enake dele. 
  4. Razvaljajte vsak kos testa in ga na papirju za peko oblikojte v krog. 
  5. ¼ nadeva enakomerno porazdelimo po polovici vsakega kosa, ampak pustimo prosto 2,5 cm vzdolž roba. 
  6. Robove namažemo z jajcem ter drugo polovico testa prepognemo čez špinačno mešanico. Vzdolž roba pustimo prosto 1 cm. 
  7. Robove trdo stisnemo skupaj, da se popolnoma povežejo. 
  8. Na vrhu z ostrim nožem nredimo 5 lukenj in nato premažemo s stepenim jajcem. 
  9. Zvitke prestavimo na pekač in pečemo 8 minut. Premažemo s preostalim jajcem in potresemo z naribanim parmezanom, nato pečemo še 7 minut. 
  10. Prestavimo na rešetko, da se ohlade in počakamo 5 minut preden jih postrežemo. 

Hiša diši po česnu, špinačo smo pa pojedli zakamuflirano v finih sirih. Precej dober petek! Uživajte v vikendu! 🙂
Dober tek!

 

 

Odgovori

×

Košarica