Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Britanska klasika ali gobova pečenka Wellington

Britanska klasika ali gobova pečenka Wellington

Vikend smo preživeli v Slavoniji. Udeležili smo se birme in kirvaja. Če ne veste kaj je kirvaj, boste kmalu izvedeli saj po današnjemu receptu sledijo domače zgodbe iz Muzeja v loncu, ampak več o tem jutri. Danes sem se odločila poskusiti narediti brezmesno različico znanega britanskega klasika pečenke Wellington, ki je večinoma narejena z velikim kosom govedine. Danes bomo jo namesto z mesom naredili z gobami potrobello. Ker kmalu potujem v London, je čas, da se začnejo priprave! Ne spomnim se, ko sem zadnjič pripravljala ali jedla nekaj tako zanimivega! 🙂

GOBOVA PEČENKA WELLINGTON
4 velike gobe portobello
3 velike čebule
3 žlice oljčnega olja
300 g otroške špinače
4 vejice timijana
1 listnato testo
1 žlica dijonske gorčice
sol in poper po okusu
jajce za premaz

Navodila: 

  1. Veliko ponev postavimo na zmeren ogenj. Dodamo ½ žlice oljčnega olja in čebulo in nato znižamo ogenj. Začinimo s soljo in poprom ter med občasnim mešanjem kuhamo 15 do 20 minut, dokler čebula ne postane zlato rjave barve. Pazite, da jo ne zažgete. 
  2. Odstranite čebulo s ponve, ponev pa vrnite na ogenj. Dodamo špinačo in jo kuhamo, dokler ne oveni. Špinačo odstranite iz ponve in pustite, da se ohladi. 
  3. Povišajte temperaturo na srednjo in ponev vrnite na ogenj. Dodajte preostanek olja, položite gobe v ponev z zgornjo stranjo navzdol in kuhajte, dokler ne dobijo rahlo rjavo-zlate barve (okoli 5 minut). Nato jih obrnite na drugo stran, da se kuhajo še 5 minut. Odstranite z ognja in odcedite na papirnati brisači. Čebulo, špinačo in gobe prestavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladijo. 
  4. Pečico segrejte na 200ºC. V pekač položite papir za peko, nanj pa listnato testo. Polovico karmelizirane čebule razporedite na srednjo tretjino testa, ampak pustite približno 2 cm prostora vzdolž robov testa. Prekrijte s špinačo. Gobe premažemo z gorčico in začinimo s soljo in poprom. Gobe položimo na špinačo (zgornja strana navzdol) in jih pokrijemo s timijanom ter preostalo špinačo in čebulo. 
  5. Testo previdno zvijte v zvitek. Konce testa pa dobro stisnemo skupaj, da je zvitek iz vseh strani povsem zaprt. 
  6. Premažemo z jajcem in za 10 minut postavimo v hladilnik. Potem ponovno premažemo z jajcem in za 10 minut postavimo v zamrzovalnik. 
  7. Zvitek položimo na pekač in pečemo 30 do 35 minut ali, dokler ne porjavi.

To je vse. Mi nismo čakali, da se ohladi, preden smo začeli jesti, kar bi zagotovo olajšalo rezanje in zmanjšalo šetvilo opeklin na jeziku in nebu, vendar se je splačalo! 😀

Odgovori

×

Košarica