Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Ko ti pečica podari 30 minut ali zavitek iz gob in leče z okusnim krompirjem

Ko ti pečica podari 30 minut ali zavitek iz gob in leče z okusnim krompirjem

Danes sem se odločila, da izkoristim prednosti pečice in sem v zameno dobila 30 minut, da se oddahnem. Medtem, ko se je zavitek pekel mi je uspelo pospraviti ves nered po kuhanju, dokončati prilogo in vse pripraviti za servirnaje na mizo. In potem sem pravzaprav nestrpno čakala, da se zavitek ohladi.:D

Ko preberete ta recept boste razumeli mojo nestrpnost. Priprava poteka v nekaj korakih in če natančno upoštevate recept boste dobili kompaktno mešanico, ki je enostavna za oblikovanje in se bo odlično spekla.

Jaz sem namesto navadnega kečapa uporabila kečap Sana iz rdeče pese. Rdeče pese ne maram v kakršni koli obliki, vendar mi je bil ta kečap zelo zanimiv.

To je recept za tiste, ki želijo preizkusiti odlično alternativo klasičnem mesnem zavitku, vendar pa ostati v klasični kategoriji!

ZAVITEK IZ GOB IN LEČE
2 skodelici kuhane zelene leče (okoli 3/4 nekuhane)
2 žlici oljčnega olja
1/2 rdeče čebule, sesekljane
1/2 skodelice korenja, sesekljanega
1/2 skodelice zelene, sesekljane
225 g šampinjonov, narezanih na rezine
2 polni žlici paradižnikova pireja
2 žlici sojine omake
1 žlica omake Worcestershire
1,25 žličke timijana
1 skodelica ovsenih kosmičev, ločeno
1/2 skodelice mandljeve moke 

Za premaz
1/2 skodelice organskega kečapa
1 žlica kokosovega sladkorja
1 žlička dijonske gorčice
1 žlička jabolčnega kisa 

  1. Pečico segrejte na 190ºC. Pekač prekrijte s papirjem ali folijo. V skledi zmešajte sestavine za premaz in postavite na stran. 
  2. V veliki ponvi na zmernem ognju pražite čebulo na oljčnem olju, dokler se ne zmehča. Dodajte korenje in zeleno in kuhajte okoli 5 minut. Dodajte gobe i njih dušite 5-10 minut in potem odstavimo z ognja. 
  3. Zelenjavo damov v multipraktik skupaj s 1,25 skodelice leče, ½ skodelice ovsenih kosmičev, paradižnikovim pirejem, sojino omako, omako Worcestershire, timijanom, soli in poprom. Mešajte nekaj sekunda, dokler se sestavine ne povežejo, vendar ne tako dolgo, da dobite pire. Mešanica naj bo imela grobo teksturo. Vsebino vlijemo v veliko skledo, nato dodamo preostanek leče, ovsenih kosmičev in mandljeve moke. Mešajte, dokler sestavine niso popolnoma povezane. Če se zmes drobi, dodajte 1-2 žlice vode. 
  4. Zmes z rokami oblikujte v kroglo nato jo položite na prekriti pekač in jo oblikujte v zavitek. Zavitek prekrijemo s polovico premaza in pečemo 30minut, nato ga vzemite iz pečice in ga premažite s preostalim premazom in pecite še 5-10 minut. Pečemo, dokler nož, zaboden v sedino, ne pride ven čist. Pred rezanjem pustite, da se ohladi 5-10 minut, drugače se bo zavitek dorbil. 
  5. Lahko ga postrežete s pire krompirjem ali kakšno drugo zelenjavo. Jaz se kot prilogo naredila kromir z maslom. 😉 

KROMPIR Z MASLOM

500 g krompirja
20 g masla + 20 g za konec
1 čebula
200 ml osnove
sol
poper

  1. Čebulo narežemo na trakove.
  2. Krompir narežemo na 4 mm debele rezine. Najboljše bi bilo z multipraktikom, saj bo tako vse enakomerno pečeno.
  3. V ponvi stopimo 20g masla. Na maslu kratko popražimo čebulo.
  4. Čebuli dodajte krompir in ga enakomerno razporedite po ponvi. Dodamo še sol in poper in vse skupaj nežno premešamo, da se krompir ne zlomi.
  5. Dodajte osnovo ter znižajte temperaturo na srednji ogenj in pokrijte s pokrovom.
  6. Dušimo 15 minut.
  7. Nežno premešamo in na krompir na več mestih dodamo preostanek masla. Pustite, da nepokrito duši še 5 minut, da odvečna tekočina izhlapi.

Odgovori

×

Košarica