Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Od avta do kuhinje ali bližnjica do okusne večerje

Od avta do kuhinje ali bližnjica do okusne večerje

Kot pravi naslov te kratke zgodbe, danes sem se odločila za bližnjico do hitrega in okusnega obroka. Današnjega kosila ne moremo klicati nedeljno kosilo. Večerja, ki sledi tudi ni v tej kategoriji, vendar ni daleč. Po celodnevnem potovanju sem ugotovila, da nimam večine sestavin za današnji recept, vendar se je po sesekljani čebuli pokavila bližnjica. Ali se spomnite tistih zanimivih košaric z brokolijem dva dni nazaj? Zedlo se mi je, da bi lahko recept za nadev izkoristila za pripravo fine omake bolognese iz tofuja. Za mesno različico tofu zamenjajte z mesom in podaljšajte čas kuhanja za 30 minut. Omako sem postregla z rezanci iz kvinoje.

1 čebula, sesekljana na kocke
1 strok česna, sesekljan ali strt
2 žlici parmezana
2 žlici oljčnega olja
250 g tofuja
sol
poper
1/3 skodelice sveže bazilike
2 žlici svežega peteršilja
400 ml pasiranega paradižnika
1 pločevinka paradižnikove paste

  1. V ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter kuhajte, dokler se ne zmehča.
  2. Dodamo mleti tofu in mešamo nekaj minut.
  3. Vmešajte 2 žlici parmezana, sol, poper, 3 žlice bazilike in 2 žlici peteršilja. Mešajte, dokler se vse ne poveže.
  4. Dodajte paradižnikovo pasto in pasirani paradižnik. Mešajte medtem ko omaka počasi vre. Zmanjšajte temperaturo ognja, pokrite s pokrovom in pustite, da se jed počasi kuha 15 minut. 

Dobro je imeti pri roki nekaj kozarcev te omake za nenačrtovane situacije! 🙂

Odgovori

×

Košarica