ŠPINAČA, ZELJE IN GOBE V VOKU
2 žlici oljčnega olja
maslo
1 čebula, drobno sesekljana
250 g rjavih šampinjonov, na tanko narezanih
200 g bukovega ostrigara, razpolovljenega
1 strok česna, strt
1/2 glavice zelja, narezane in brez srčike
150 g mlade špinače
- V veliki ponvi ali voku segrejte maslo ali olje. Dodamo čebulo in pražimo na močnem ognju nekaj minut. Vmešajte še gobe in pokrijte. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 2 minuti. Odstranite pokrov in na močnem ognju dušite še 1 minuto ali dokler gobe ne dobijo zlato rjave barve.
- Dodajte česen in pražite 30 sekund, nato dodajte zelje in pražite še 2-3 minute, vmes pogosto premešajte.
- Dodajte špinačo in jo pogosto obračajte, dokler ne oveni.
- Začinimo s soljo in poprom ter takoj potrežemo.
Dober tek! 🙂
Iskanje špinače iz naslove je moj boj z zeleno rastlino, ki jo včasih rada jem, včasih pa ne in je zame prav poseben izziv odkrivanje okusnih špinačnih jed. Ta jed pa dobi najvišjo oceno!