Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate V iskanju okusne špinače ali špinača, zelje in gobe v voku

V iskanju okusne špinače ali špinača, zelje in gobe v voku

Že omenjena Mary Berry me je navdušila s svojim enostavnim pristopom do razumevanja kuhanja v kontekstu praktičnega, vsakdanjega življenja. Čeprav živimo hitro in smo preobremenjeni z delom, lahko jemo okusno in zdravo.

Zato vam z veseljem predstavljam še en njen recept! 🙂

 

ŠPINAČA, ZELJE IN GOBE V VOKU
2 žlici oljčnega olja
maslo
1 čebula, drobno sesekljana
250 g rjavih šampinjonov, na tanko narezanih
200 g bukovega ostrigara, razpolovljenega
1 strok česna, strt
1/2 glavice zelja, narezane in brez srčike
150 g mlade špinače

  1. V veliki ponvi ali voku segrejte maslo ali olje. Dodamo čebulo in pražimo na močnem ognju nekaj minut. Vmešajte še gobe in pokrijte. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 2 minuti. Odstranite pokrov in na močnem ognju dušite še 1 minuto ali dokler gobe ne dobijo zlato rjave barve. 
  2. Dodajte česen in pražite 30 sekund, nato dodajte zelje in pražite še 2-3 minute, vmes pogosto premešajte. 
  3. Dodajte špinačo in jo pogosto obračajte, dokler ne oveni. 
  4. Začinimo s soljo in poprom ter takoj potrežemo. 

Dober tek! 🙂

Iskanje špinače iz naslove je moj boj z zeleno rastlino, ki jo včasih rada jem, včasih pa ne in je zame prav poseben izziv odkrivanje okusnih špinačnih jed. Ta jed pa dobi najvišjo oceno!

Odgovori

×

Košarica