Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Okusni zajtrk ali omleta s sirom Grojer in drobnjakom

Okusni zajtrk ali omleta s sirom Grojer in drobnjakom

Imam rada poletje, ker takrat imam čas za sproščen zatrk in tudi lahko počasi jem in srkam kavo. Zato vam ponujam en recept za zajtrk. Naj vas navodila ne ustrašijo, saj je takšna priprava jajc hiterjša, kot priprava jajc na oko. Enakomerno pečenje zagotavljate tako, da tretjino mešance odrinete, ostanek pa privlečete.
Nekaj besed o siru in drobnjaku. Sir Grojer je trdi sir zanimivega okusa in popolne teksture če ga želimo topiti v ponvi. Drobnjak je pa izredna rastlina iz družine lukovk. Je najmanjša vrsta užitnih čebul. Kratko kuhanje drobnjaka v mešanci jajc, vode in masla vam omogoča, da ohranite aromo drobnjaka, ne da bi premagal druge okuse v jed. Če nimate pri roki svežega drobnjaka, lahko uporabite suhega.

Glede na vse odlična kombinacija preprostih sestavin izpod peresa Mary Berry, in iz moje ponve. 😉

Omleta s sirom Grojer in drobnjakom

2 veliki jajci
kos masla
15 g naribanega sira Grojer
2 žlici sesekljanega drobnjaka

  1. Jajci zlomite v skledo. Dodajte 2 žlici vode, malo soli i popra in stepite z vilico. 
  2. Segrejte ponev, dokler ni zelo vroča, dodajte maslo in ko se začne rahlo peniti zlijte jajčno mešanico. Ponev med peko tresemo. 
  3. Z spatulo tretjino mešance potisnite proti sredini, del, ki ni kuhan pa k sebi. Ponovite v isti smeri. Ko omleto spodaj zlato rjevo zapečemo, zgoraj pa je še nekoliko tekoča, plovico potresemo s sirom in drobnjakom. 
  4. Ko je omleta že skoraj pečena, jo razširjamo proti robom ponev. Polovico, ki ni potresena z drobnjakom prepognemo čez polovico, ki je. Nato pečeno omleto prestavimo na krožnik. 
  5. Takoj postrežemo z zeleno solato ali svežim paradižnikom.

 

Odgovori

×

Košarica