Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Ko se združijo polenovka, koromačev pire in cvetačni riž

Ko se združijo polenovka, koromačev pire in cvetačni riž

Ko se združijo polenovka, koromačev pire in cvetačni riž dobimo popoln obrok – zelo preprost in tako ekskluziven. Navdušite svojo družino, še posebej pa svoje brbončice! 🙂

1. Fennel Purée (koromačev pire)

SESTAVINE
2 žlički olivnega olja
2 čebulni koromači, narezani
1 stebelna zelena (100 g), narezana na koščke
2 stroka česna; olupljena
1 čajna žlička kaper
1 limonina lupina
1¼ skodelice (35 g) špinače

PRIPRAVA
V majhni ponvi segrejte olivno olje na zmernem ognju.
Dodamo komorač, zeleno, česen in dušimo dokler se ne zmehča.
Dodajte toliko vode, da prekrije sestavine in dušite 10 minut.
Zelenjavo odcedite, tekočino pa dajte na stran.
Zelenjavo skupaj s kaparji, limonino lupino in špinačo vstavite v blender Vitamix. Dodajte nekaj žlic vode, v kateri se je kuhala zelenjava.
Izberite hitrost 1, vklopite napravo in počasi povečujte na največjo hotrost.
Mešajte 1 minuto.

Dajte v skledo in pustite počivati na toplem mestu.

2. Cvetačni riž

SESTAVINE
1 glavica cvetače, narezana na cvetke
1 žlica olivnega olja
limonin sok ½ limonea
sesekljana sveža zelišča po izbiri

PRIPRAVA
V mešalnik Vitamix vstavite nekaj cvet cvetače.
Izberite hitrost 5 in pulsirajte 2 do 3 krat ali dokler ne dobite drobtinice.
Prestavite v skledo in ponavljajte postopek dokler ni nasekljana celotna cvetača.
Ne vstavljajte veliko cvetače naenkrat, saj bodo posledično nastali neenakomerni kosi.

V večji ponvi segrejte olje na zmernem ognju, dodajte cvetačo in kuhajte približno 5 minut. Dodajte sveža sesekljana zelišča, sol, poper in limonin sok.

3. Bakala

SESTAVINE
4 kosov (720 g) polenovke
⅛ žličke soli
⅛ žličke mletega črnega popra
1 čajna žlička olivnega olja

PRIPRAVA
Ribe položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo z olivnim oljem ter začinimo s soljo in poprom. Pečemo v ogreti pečici na 180° C od 10 do 12 minut.

Postrezite na naslednji način:
1. na sredino krožnika dajte žlico pireja,
2. dodajte žlico cvetačnega riža,
3. na vrh položite pečeno polenovko.

bakalar, koromač, komorač, pire koromača, riža od cvjetače, recept

Opomba: če vam polenovka ni na voljo, jo lahko nadomestite z osličjem.

Dober tek! 🙂

Odgovori

×

Košarica