Ta recept sem našla ravno v trenutku, ko sem razmišljala kaj naj naredim z eno preostalo bučo. Morda, sem že omenila, da je juha v naši hiši nepogrešljiv del vsakdanjega jedilnika. Čeprav imamo svoje favorite, včasih rada zaidem na področje novih interpretacij živil. Tako nam proti koncu poletja, pride recept, ki navadno zelenjavo spremeni v fino juho. Izpod peresa Mary Berry, do mojega lonca! 😉
VSAKDANJA RASTLINSKA JUHA
velik kos masla
1 čebula, narezana na rezine
2 korenja, narezana
2 korenici peteršilja, narezani
200 g buče maslenke, olupljene, očiščene in narezane na kocke
1,4 l jušne osnove
- Maslo stopite v večjem loncu na zmernem ognju. Dodajte čebulo, korenje, peteršilj ter bučo in dušite 4-5 minut. Občasno premešajte, dokler se zelenjava ne zmehča. Začinite s soljo in poprom.
- Dodamo jušno osnovo in počakamo, da juha zavre, nato zmanjšajte temperaturo in pokrijte s pokrovom. Pustimo, da se vse skupaj duši približno 25 minut, dokler se zelenjava popolnoma ne zmehča.
- Začinite po lastnem okusu in postrezite toplo.