Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Pravi izziv ali majhne lepinje z zelišči in česnom (+ falafel v naslednji objavi)

Pravi izziv ali majhne lepinje z zelišči in česnom (+ falafel v naslednji objavi)

Testo je zame poseben izziv. Priznam, da o tem res ne znam veliko, ker sem odraščala z znanostjo o kvašnem testu. Mama in babica sta vedno pekli kruh, in razne druge izdelke iz moke, vode i kvasa, kar me je prepričalo, da ta zadeva zahteva veliko izkušenj, let in potrpežljivosti. Prej za to preprosto ni bilo časa, ampak mogoče je zdaj čas, da začnem vsega tega kopičiti. Leta so pred vrati, potrpljenja že kar imam, izkušnje pa pridejo z prakso. Torej sem si upala odstopiti od testa za pico in preizkusiti narediti recept za tanke lepinje s česnom in zelišči. Priznam, česen je premagal mojo neodločnost. Sledite receptu natančno tako, kot je napisano. Ne samo zaradi teksture testa, ampak tudi zaradi peke. Če vam se zdi, da še ni pečeno, verjamite mi, da je pečeno! 😀

Ljepinje s česnom in zelišči
225 g gladke moke, pa še mal za posip
2 žlici olivnega olja in še malo za peko
130 ml tople vode
2 stroka česna, strta
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 žlica sesekljane bazilke 

  1. V večjo skledo damo moko, olje in vodo, ter posolimo. Vse premešajte z nožem, nato z rokami zamesimo v mehko testo. Testo prenesite na pomokano delovno površino in gnetite 4-5 minut.
  2. Testo razvaljamo v krog, in potresemo s česnom in zelišči ter ponovno pregnetemo. Gnetemo toliko časa, dokler se česen in zelišče ne povezujeta s testom. 
  3. Testo razdelite na 6 enakih kroglic, potem pa vsako posebaj zelo tanko zvijte v krog. 
  4. Veliko ponev segrejte, dokler ni zelo vroča, nato s papirnato brisačo vtrite olje po dnu ponve in vpijte odvečno olje. Testo pečemo 2 minuti, dokler ne nabrekne in se ne obarva zlata barva. Testo obrnite in pecite še nadaljnje 2-3 minute. Ponovite postopek s preostalim testom in po potrebi vsakič dodajte malo olja v ponev. 
  5. Postrezite toplo s poljubno omako.

Odgovori

×

Košarica