Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Jed za goste in takrat, ko se res želimo pogostiti ali kraljevska cvetača

Jed za goste in takrat, ko se res želimo pogostiti ali kraljevska cvetača

Ko imam čas in ko si rada privoščim okusno kosilo, takrat naredim cvetačo na ta način. Poleg tega, da je poleti odlična izbira, saj je lahka in vsebuje minimalno število kalorij, lahko je takoooo okusna, če jo pripravimo na ta način. Kdorkoli jo je poskusil je rekel, da jo lahko jede vsak dan. Že nekaj let delam po tem receptu, tako, da sem pozabila natančne mere, grame in mililitre, vendar vam vseeno prinašam ta poseben recept za kraljvsko cvetačo: (v tem primeru je kraljica moja sestra, ki demonstrira kako se lahko uživa v obroku, ki je naredila njena najljubša sestra 😉 )

KRALJEVSKA CVETAČA
1 glava cvetače
2 jajci
200 g moke
krušne drobtine
sol in poper
2 žlici olja

Za omako:
150 ml sojine omake
2 stroka česna
2 žlici medu
sok 1 limone
120 ml vode
1 žlica gustina

Za posip:
2 mladi čebuli

  1. Ločite cvetove cvetače od stebla in jih panirajte (cvetove najprej povaljaljte v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in nazadnje še v drobtinah). Cvetove potem polagamo na papir za peko v pekač. Potresemo s soljo in poprom ter pokapamo z oljem.
  2. Segrejte pečico na 180ºC in pecite cvetačo 25 minut oz. dokler ne dobi zlato-rjave barve.
  3. Medtem ko se cvetača peče, pripravimo omako. V ponev dodajte sojino omako, med in strt česen in pustite zavreti. Dodajte limonin sok in znižajte ogenj ter pustite, da se mešanica nežno kuha. V kozarcu vode zmešajte gustin in ga dodajte mešanici. Zvišajte ogenj in med nežnim mešanjem kuhamo še toliko časa, da se zgosti.
  4. Pečeno cvetačo povaljamo v omaki. Pred serviranjem, mlado čebulo s steblom narežemo na manjše kolobarje in potresemo po cvetači. Cvetačo postrezite toplo. 😉

Dober tek! 🙂

Odgovori

×

Košarica