Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Kako pravilno piti hladno stisnjen sok?

Kako pravilno piti hladno stisnjen sok?

Kako pravilno piti hladno stisnjen sok, je pogosto vprašanje, ko okusen kozarec zdravja postane del jutarnje rutine. Vsi se zavedamo vloge in pomena sadja in zelenjave v vsakodnevni prehrani in delovanju telesa. Da bo vnos hranil iz sadja in zelenjave čim bolj enostaven in hiter, a hkrati kakovosten, pitje hladno stiskanih sokov postaja vse bolj priljubljeno.

hurom h-200, hurom sokovnik, hladno prešani sok, zdravi sok

Kako pravilno piti hladno stisnjen sok?

Najprej se spomnimo, kaj je metoda hladnega stiskanja sokovnika Hurom. Metoda hladnega stiskanja temelji na delovanju sokovnika z majhnim številom vrtljajev na minuto, da bi se izognili segrevanju in s tem izgubili hranilno vrednost izstisnjenega sadja in zelenjave. Torej, metoda hladnega stiskanja zagotavlja, da sokovi ostanejo bogati z vitamini, minerali in aminokislinami, ki omogočajo telesu normalno delovanje in zagotavljajo energijo za opravljanje vsakodnevnih nalog.

Da bi najbolje izkoristili prednosti hladno stiskanih sokov, in napitkov moramo biti pozorni na naslednje:

  • Če sok pijete enkrat na dan, je najbolje da ga konzumirate zjutraj na tešče.
  • Sok je najbolje piti v 20 minutah po stiskanjua.
  • „Žvečite ga“, da v ustih začnete razgradnjo in absorpcijo vitaminov in mineralov.
  • Pijte sok počasi.

Zakaj je to pomembno?

Verjetno se sprašujete zakaj navajam navodila za pitje soka – vsi znamo piti sok! Toda navedena „pravila“ so pomembna zaradi izkoriščanja vseh prednosti hladno stisnjenega sadja in zelenjave. Vam in tudi nam je cilj kar najbolje izkoristiti sokove, ki vam jih bo pripravil vaš sokovnik Hurom. Ko pravilno in pravočasno pijete hladno stisnjen sok, telesu pomagate, da se očisti toksinov in hkrati naredi nove celice za okrevanje.

Hladno stisnjen sok lahko vedno prepoznate po tem, da bo ostal enako okusen in ne bo sedimentiral, ne glede na to, kako dolgo ostane v hladilniku. Svetujem vam, da za maksimalno kakovosten končni izdelek pri pripravi sokov vedno uporabljate ekološki pridelano sadje in zelenjavo.

Sokovniki Hurom bodo vaš popoln partner pri ustvarjanju zdravejših različic vas in vaše družinei.

Uživajte v okusih zdravja!

Ivan Krkalo

Odgovori

×

Košarica