Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate 4 (in več) razlogov, zakaj zeleni sok

4 (in več) razlogov, zakaj zeleni sok

Zakaj zeleni sok?

Zeleni sok je odlična kombinacija zelene zelenjave in sadja. Pije se izključno surov, saj je to najenostavejši način, da dobimo vsa potrebna hranila. Veliko težje bi pojedli določeno količino živil, ki bi se enako ujemala s enim kozarcem izstisnjena zelenega soka.

zeleni sok, zdravlje, organizam, cijeđeni sok, zeleno lisnato povrće, hladno prešanje

➊  Zeleni sokovi so alkalni in bogati s klorofilom, ki oksigenizira kri.

➋  Pomagajo pri odstranjevanju toksinov iz telesa in čiščenju prebavnega sistema in krvi.

➌  Bogati so snovmi, ki pomagajo graditi železo v krvi.

➍  Vsebujejo obilo klorofilov, vitaminov in mineralov, ki se zelo enostavno apsorbirajo v telesu. Glede na to, da so vsa živila zelo drobno sesekljana prebavljanje poteka hitro.

špinat, zeleno povrće, zeleno lisnato povrće

Viktorija Boutenko, avtorica knjige „Zeleno za zdravlje”, je v iskanju popolne prehrane za ljudi prišla do določene skupine živil, za katero trdi, da izpolnjujejo vse prehranske potrebe osebe. To je prav zelena zelenjavnje.

Zeleni sok: naravni sok obarvan z zdravjem

Tekočina v kakršni koli obliki igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja telesa, saj vpliva na vse celice v našem telesu. Zato moramo biti pozorni na raznolikost in barvo tekočih živil, ki jih vnašamo v telo. Kmalu prihaja pomlad, zelene barve bo povsod, zato naj bo tudi na vašem seznamu živil, ki jih uživate vsak dan. Za to obstaja preprosta rešitev, in sicer v izstisnjenem zelenem soku, saj se zdravje začne ravno v kozarcu naravnega soka. Jejte naravnih barv, ne umetnih.

blitva, jabuka, ananas, brokula, povrće, voće

S sokovnikom Hurom se je tako enostavno zaljubiti v zeleni sok

Če ste eden tistih, ki se ne morete motivirati za rezanje in uživanje sadja in zelenjave, si boste premislili takoj, ko začnete uporabljati sokovnik Hurom.

Ročno stiskanje sokov itak nikoli ni bila dobra ideja, saj bi veliko sadja ostalo neuporabljeno, listnate zelenjave na ta način pa sploh ne bi mogli pripraviti. Huromova tehnologija hladnega stiskanja vam bo dala kakovosten, naraven bistri sok. Z vsakim požirkom boste lahko izkusili pravi okus vseh živil, ki ste jih uporabili. Hranilne snovi iz izstisnjenega zelenega soka se absorbirajo učinkoviteje in zagotavljajo veliko več kot celo tradicionalne solate.

zeleni sok, zdravlje, organizam, cijeđeni sok, zeleno lisnato povrće, celer,

Preizkusite tudi sami, ker se tisti, ki imajo priložnost s sokovnikom Hurom stiskati zelene sokove, (ne)zavestno obrnejo k intenzivni uporabi žive hrane. Uporaba takšnih živil čez nekaj časa prinese neverjetne pozitivne premike za telo. Prav tu vam sokovnik Hurom pouja številne možnosti kako najti svoj recept za najbolj okusne in zelo hranjive zelene sokove.

Do takrat pa vam bom jaz ponudila svoj najljubši recept za dober začetek delovnega dne. Je zelo preprost in vse, kar potrebujete je ena stebelna zelena, ki jo predhodno operete in izstisnete s sokovniokm Huromk.

Več o soku zelene in njegovih številnih zdravilnih učinkih lahko najdete v knjigi Anthonyja Williamsa (Medicinski medij; Celerov sok) ter tudi v enem od mojih naslednjih besedil.

Za zdravje in vitalnost,
Tea Tušup

Odgovori

×

Košarica