Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Juha brez pomivanja posode…

Juha brez pomivanja posode…

Zanimiv recept za juho v skodelici iz kruha. Za lahko noč sem sinoči še enkrat prebrala recept in sem danes zjutraj pohitela v nakup živil.

PARADIŽNIKOVA JUHA V KRUHOVIH SKODELICAH 

Nekaj kruhov za skodelice

Sir (navijam za sir čedar), narezan na trakove

Maslo

Paradižnikova juha (Jo skuhajte malo prej ali jo pripravite medtem ko se kruh peče. Juho naredite bolj gosto.)

  1. Kruhove na vrhu odrežemo in izdolbemo sredice. Sredice ne zavržemo.
  2. Notranjost krušne skodelice premažemo z maslom in z notranje strani postavimo 3-4 rezine sira. Pecite 10 minut (ali dokler se sir ne stopi) v predhodno segreti pečici na 190ºC
  3. Sredice oblikujemo v rezine in namažemo obe strani z maslom. Naredimo sendvič s sirom.
  4. Maslo stopite v manjši ponvi. Sendvič po obeh straneh hrustljavo opecite v ponvi.
  5. Vzamemo kruh iz pečice, nato pa vanj nalijemo paradižnikovo juho in serviramo s sirovi sendviči.

Še nikoli nisem uporabljala kruha kot skledico. Sem videla, nisem poskusila. Naredila tudi sem. Pred kratkim. Pa ne eno, ampak štiri.

Če se odločite za ta recept, kupite dober kruh. Jaz sem pa kupila burger bombetke. Jooooj! Mlada in neizkušna. Poleg tega, pred peko sir kar močno pritisnite v notranjost kruha, da se zlepi. Drugače se bo le stopil na dnu skodelice. Če vam se pa to zgodi, lahko ga z leseno kuhalnico potisnete navzgor, da se zlepil. Na ta način dobite izolirano skodelico iz katere juha ne bo uhajala niti po 45 minutah mirovanja.

Vsi so bili navdušeni z obrokom!

Kaj pa z pomivanjem posode iz naslova? Pomivanja posode ni če skodelice pojeste skupaj z juho. 😉

Odgovori

×

Košarica