Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Nekaj podobnega kot smo imeli pred dnevi ali zelo posebna juha iz cvetače

Nekaj podobnega kot smo imeli pred dnevi ali zelo posebna juha iz cvetače

Če si ogledate nekatere prejšnje recepte, opazili boste, da sem že omenjala cvetačo v juhi oz. enoločnicah. Tudi je današnja juha enostavna za pripravo. Lahko jo jemo tudi hladno, kar je zelo priročno v bolj toplih dneh. Poleg tega ta recept začinja zgodbo o moji najljubši kuharici – Mary Berry. Spremljam jo že več let in obožujem njeno filozofijo, da lahko ješ okusno in kakovostno hrano čeprav živiš zasedeno in v naglici. Mary Berry ponuja številne bližnjice do okusnega obroke in v naslednjih dvajsetih dneh sledijo recepti iz njene kuharske knjige „Quick Cooking“, ki jih tudi vsak dan pripravljam. Torej tukaj so neposredne izkušnje receptov v praksi!

Dovolj govorjenja, pripravimo jo!

ZELO POSEBNA JUHA IZ CVETAČE – by Mary Berry

1 srednje velika glava cvetače
25 g masla
1 velika čebula, grobo sesekljana
25 g moke
1 litra zelenjavne osnove
50 g zrelega sira Cheddar, naribanega
100 ml smetane za kuhanje 

  1. Odstranite zunanje liste cvetače. Cvetačo narežemo na četrtine, ločimo cvetove, odrežemo trda stebla in preostanek cvetače narežemo na kocke. Majhne cvetove in majhne koščke, ki so odpadli dajte v skledo, uporabili bomo jih na koncu za teksturo. Velike cvetove bomo uporabili za glavni del juhe. 
  2. V ponvi na močnem ognju stopite maslo. Dodajte čebulo, pokrijte, nato zmanjšajte ogenj in dušite približno 5 minut. Odkrijte ponev, zvišajte ogenj in dušite, dokler odvečna tekočina ne izpari. Vmešajte moko in mešajte, dokler se vse ne poveže. Kuhajte približno 1 minuto. Postopoma dodajte vročo zelenjavno osnovo in nenehno mešamo, da ni nobenih grudic. Pustite zavreti. Dodajte večje cvetove cvetače in na kocke narezana stebla. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 10 minut, da se zmehča. 
  3. Lonec odstavimo z ognja in vsebino zmeljemo s potopnim mešalnikom, dokler ni gosta in gladka. Nato vrnite na ogenj, začinite in dodajte še preostale cvetove, ki smo jih shranili na začetku. Pustite zavreti, pokrijte in kuhajte še 2-3 minute. Dodajte sir Cheddar in smetano ter mešajte, dokler se sir ne stopi. 
  4. Preverite, ali je juha dovolj začinjena in postrezite toplo. 

Odgovori

×

Košarica