Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Riževi rezanci ali kako prepeti recept
dav_vivid

Riževi rezanci ali kako prepeti recept

Odločitev, da naredim mesečni načrt kuhanja mi je pomagala že pred prvim konkretnim dejanjem na zelo preprost način. Že dolgo nisem spala tako mirno kot nocoj. Zakaj? Zato, ker sem sinoči naredila veliki lonec juhe (vsi imamo radi juho, še posebej če je z cmočki) in tudi zato, ker je recept za okusne riževe rezance z mlado čebulo, česnom in zelenjavo že bil pripravljen. 

Mmm. Ja. Mmmarija kuha. 😉 

2 žlici olja

5 strokov česna

4 mlade čebule

korenje, narezano na palčke

1 skodelica mladega graha (mahune)

2 žlici medu

3 žlice sojine omake

Kuhani rižini rezanci 

  1. Na srednjem ognju segrejte ponev ter dodajte česen in mlado čebulo.
  2. Dodajte korenje in grah, nato med in sojino omako.
  3. Dodamo rezance in mešamo nekaj minut.
  4. Začinite s soljo in poprom, nato potresite s preostalo mlado čebulo. 

Zdaj vam bom razkrila še eno skrivnost. Ni velika, ker jaz nisem velika kuharica, je pa majhna, okrogla in zelena (jaz pa ne, skrivnost). Čeprav se v svetu stročji fižol kar običajno pripravlja (pred kratkim sem jih jedla v Španiji), pri nas ga je težje najti. Zato sem napisala, da lahko tudi recept pripravite z navadnim grahom. Drugače prevajam recepte iz angleščine v hrvaščino, tudi pa prevajam mesne recepte v vegetarijanske oz. veganske. Tako kot pesnik prepoje določeno pesem iz drugega jezika, ne prevede je pa dobesedno, jaz tudi poskušam prepeti recepte. Prilagodim jih mojim željam, možnostim in potrebam, vendar poskrbim, da ohrane tisto, za kar sem se sploh odločila, da jih preizkusim! 😉 )

dav_vivid

Poskustite torej narediti te zelo okusne preproste rezance. 🙂

Odgovori

×

Košarica