Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Sobotni hitri prigrizki ali zvitki s pestom in sirom

Sobotni hitri prigrizki ali zvitki s pestom in sirom

Sobota je včasih kar zasedena, včasih je pa zelo sproščena. Včasih delamo, včasih počivamo, včasih pospravljamo, včasih potujemo. Danes smo na poti in jaz počivam… Ko smo prišli v apartmaj sem takoj pokukala v kuhinjo in se prepričala, da imam vse, kar potrebujem za recept. Recept za zvitke s pestom in mocarelo je zelo preprost za pripravo. Poleg tega zvitki ne izgubijo okusa če jih pojeste nekaj ur po pripravi, vendar to boste lahko posusili le, če jih skrijete, saj so naši izginili v trenutku. (Ne povejte Tvrtku, ampak sem nekaj kosov prihranila za popoldan. ;D )

ZVITKI S PESTOM IN SIROM
2 lista svežega listnatega testa
190 g svežega pesta
1,5 skodelici naribane mocarele
1 jajce
sol
poper
parmezan za posip

  1. Pečico segrejte na 180ºC.
  2. Razširite 1 list listnatega testa in ga enakomerno premažite s pestom, ampak pustite nekaj prostora prosto vzdolž roba. Potresemo z mocarelo in pokrijemo z drugim listom listnatega testa.
  3. Z ostrim nožem narežemo na tanke trakove. Primite oba konca vsakega traku in trdo stisnite, da se robovi sprimejo. Nato zavrtite z obema rokama, vendar v nasprotnih smereh.
  4. Prestavimo v pekač in premažemo z jajcem.
  5. Začinimo s soljo in poprom ter potresemo s parmezanom. (Pri pripravi zvitkov nisem uporabila soli ali popra, saj je bil pesto precej začinjen. Parmezan je tudi slan. #SamoKažem. #SamoKažem 🙂 )
  6. Zvitke pečemo 25 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve. 

Enkrat ko bom imela čas, želim sama narediti listnato testo. Poleg tega, verjamem, da bi v tem receptu odlično do izraza prišel sveže pripravljen pesto iz bazilike ali medvedje čebule.

Uživajte v soboti!

Odgovori

×

Košarica