Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate Veselo kosilo ali Quiche s kozjim sirom, špinačo in artičoko

Veselo kosilo ali Quiche s kozjim sirom, špinačo in artičoko

Quiche je jed, ki jo ne pripravljam pogosto. Verjetno me odbija misel na pripravo testa in nadeva in potem pečenja… Tako sem se danes odločila, da preizkusim ta recept in premaknem svojo mejo tolerance na število postopkov pri pripravi neke jedi. Najprej me razveselila enostavnost priprave testa in izostanek predpeke. Po tem sem preprosto naredila nadev in preliv in se vse peklo v pečici, dokler nisam dobila popoln obrok, za katerega so vsi okuševalci rekli, da je fantastičen. Zdi se, da sta gorčica in muškatni oeršček bila zmagovana kombinacija. 😉

QUICHE s ŠPINAČO, ARTIČOKO in KOZJIM SIROM

Testo:
340 g večnamenske moke
1 žlička soli
1 žlička pecilnega praška
2 žlici sladkorja
226 g masla razrezanega na 6-8 kosov in zamrznjenega v vrečki z zadrgo
113 ml ledene vode

Nadev:
1 žlica masla
1 por
1 skodelica zamrznjene artičoke, odmrznjene in odcejene
1,5 skodelice sveže špinače
1/2 žličke soli
6 jajc
1,25 skodelice mandljevega mleka, brez sladkorja
1/2 čajne žličke gorčice
1/4 žličke muškatnega oreščka
56 g kozjega sira

  1. V moko damo sol, pecilni prašek in sladkor in premešamo. Nato dodamo kocke masla in vodo ter pregnetemo, dokler se ne združi v kompaktno testo.
  2. Testo položimo v kalup premera 22 cm in ga postavite v hladilnik.
  3. Segrejte pečico na 190ºC. 
  4. V ponvi na zmernem ognju stopite maslo. Dodajte pori in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 5 minut. V ponev dodajte artičoke in kuhajte še 2 minuti. Vmešajte špinačo, in nenehno mešajte, dokler ne usahne. Potem začinite s soljo in odstranite z ognja. Postavimo na stran in počakamo, da se malce ohladi. 
  5. Jajca razžvrkljamo s gorčico, mandljevim mlekom in muškatnim oreščkom. Testo vzamemo iz hladilnika in napolnimo kalpu z kuhano zelenjavo. Polovico kozjega sira razporedite po zelenjavi, nato jo prelijte z jajčno mešanico in potresite z preostankom kozjega sira. 
  6. Pečemo 45-55 minut ali toliko časa, da so jajca mahka in ne sluzasta. Vzemite quiche iz pečice in pustite stati 10 minut. Postrezite toplo ali sobne temperature.

Moj quiche je bil odličen, upam, da bo uspel tudi vam. 😉

Odgovori

×

Košarica