Značilnosti in navodila

P: Kaj je posebnega v dodatni posodi za suho obdelavo, ki je na voljo z Vitamix 5200?
O: Rezila prve posode so idealna za obdelavo „mokrih“ živil, kot so sokovi, juhe in zamrznjene sladice. Druga posoda ima rezila, ki so namenjeni posebej za mletje celih zrn in gnetenje testa za kruh. Kakšna je razlika? Rezila za mokro obdelavo si sami med obdelavo privabljajo hrano. Rezila za suho obdelavo zatirajo hrano navzgor, s čimer se učinkovito obdelajo suhe sestavine ali se meša lepljivo testo.

P: Kako je mogoče, da laho ista naprava kuha juhe in pripravi zamrznjeni sladoled?
O: Skrivnost priprave juhe in zamrznjene sladice v Vitamixu je v velikoj hitrosti rezila! Za ledene sladice, rezila nožev zlomijo zamrznjene sestavine – tako dodatno razbremenijo hladnost. Obdelava v Vitamixu je tako hitra, da ni časa za topljenje, in se tako mešanica sama zmrzne. Pri kuhanju juhe, hitrost rezila ustvarja toploto zaradi trenja – kar vodi sestavine k vreli le 4 do 6 min.

P: Kakšna je razlika med napravami za gospodinjstvo in profesionalnih napravah?
O: Profesionalne naprave so namenjene prevsem za rastavracijo/bare, kjer se pripravlja le nekatera hrana in posebna pijača. Profesionalne naprave imajo enoletno omejeno garancijo in navodila. Gospodinjske naprave so namenjene za širok spekter postopkov. Dobite veliko sedmoletno garansijo, knjigo receptov, DVD predstavitev o možnostih in DVD z navodili za uporabo in vzdrževanje. Vse Vitamix naprave imajo enak motor z visoko zmogljivostjo in patentrano zasnovo rezila.

 

O napravi

P: Kakšne so dimenzije naprave?
O: Mere so: 52 cm višina, 18,5 cm širina, 22,25 cm globina. Teža je 4,95 kg.

P: Kakšne so specifikacije motorja?
O: Motor je izdelan na Švedskem, ima 2 KM, dela na 220 – 140 V, 50 Hz, z močjo od 1200 W. Upravlja se s hitrostjo preko frekvenčnega pretvornika, ki omogoča enake moči na visoki in nizkii hitrosti.
Z visoko zmogljivostjo in neprekinjeno hlajenje zagna rezila in dosega odlične rezultate. Avtomatski izklop zagotavlja zaščito motorja pred pregrevanjem. Zahvaljojoč ležaju z nizkim trenjem, ima zelo dolgo življensko dobo. Kvaliteten, varnostni kabel, če bo potrebno, se lahko črpa od 48 cm do 1,8 m. Ohišje je odporno na odrgnine.

P: Kaj je tisto, kar preprečuje Vitamix prenehati delati, v nasprotju z drugimi mešalniki?
O: Vitamix ima motor z visokofrekventnim radialnim radijatorjem in sistemom za električno in toplotno zaščito, kar preprečuje preobremenitve in pregrevanja.

P: Kolika je hitrost rezila?
O: Hitrost rezila je od 18 km/h do 386 km/h. To je skrivnost naprave z visokim izkoriztkom in sposobnosti poškodovanja trde, celulozne, celične strukture živil.

P: Za kaj se uporablja stikalo za spremenljivo hitrost?
O: Regulator spremembe hitrosti in stikalo za visoko hitrost ustvarja hitrost rezila od 18 do 386 km/h, kar omogoča širok spekter nalog za pripravo hrane, vključno s štirimi procesi, ki nobena druga naprava za kuhanje ne more opravljati – priprava gostega soka iz celega sadja, kuhanje juha, priprava sladoleda in mletje zrn.
Edinstveni regulator za spremenljivo hitrost omogoča to, da Vitamix opravlja 52 kuhinjska procesa, brez kakršnih koli dodatkov, seseklja, melje, meša, zamrzne, kuha – in še veliko več.

P: Kolika je prostornina posode?
O: Prostornina posode je 2,0 l. Vitamix lahko obdela najmanj 150 ml, in največ do 2 l.

P: Iz katerega materiala je izdelana posoda in je varna za uporabo?
O: Posoda je izdelana iz Eastman Tritan ™ kopoliestra. Kopoliester, za razliko od plastike, je odporena na visoke temperature, ima lastnosti stekla in ne izpušča kemikalij.

P: Koliko dolg je kabel?
O: Vitamix ima kabel, ki je dolg od 1,8 m in ima poseben prostor za navijanje neuporabljenega dela, na skritom in zaščitenom mestu pod ohišjem motorja.

P: Kako lahko prepoznati, da je moja naprava pod garancijo?
O: Če nimate ptrdilo, se obrnite na Službo za stranke na kontaktno številko 099/815-9050. Prosimo, imejte pri roki serijsko številko vašega Vitamixa.

 

Cena Vitamixa je nizka v primerjavi s katero koli drugo napravo na trgu, upoštevajoč njene značilnosti in prednosti, ki jih ponuja telu vsak dan.

Ne pozabite, da boste uz Vitamix zmanjšali stroške nakupa sadja in zelenjave, saj boste dobili večo količino hrane obdelanjem celega sadja, brez metanja hranilnih deli.

Upamo, da bo vam te informacije pomagal pri oblikovanju družinske odločitve.